De voornaam Maloe

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Maloe" is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het is een meisjesnaam die voornamelijk voorkomt in Nederland, maar ook in andere landen zoals België en Frankrijk wordt de naam gebruikt. De herkomst en betekenis van de naam "Maloe" zijn niet eenduidig. Er zijn meerdere theorieën over de oorsprong van de naam, waaronder dat het een variant kan zijn van de naam "Marloes" of dat het afgeleid is van het Franse woord voor kwaad ("mal"). Het gebrek aan duidelijkheid over de betekenis en herkomst draagt bij aan de uniciteit van de naam.

Het gebruik van de naam "Maloe" lijkt in de afgelopen decennia geleidelijk toe te nemen, maar het blijft over het algemeen een vrij zeldzame voornaam. In 2019 zijn er 29 meisjes geboren die de naam "Maloe" hebben gekregen, wat neerkomt op minder dan 0,1% van het totale aantal meisjesnamen dat dat jaar gegeven is. Het relatief lage aantal geboortes met deze voornaam draagt bij aan de unieke uitstraling van de naam. Hoewel het aantal geboortes met de naam "Maloe" in absolute zin klein is, kan het juist een aantrekkelijke keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een originele voornaam voor hun dochter.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Baloe, Caloe, Faloe, Haloe, Jaloe, Kaloe, Laloe, Madoe, Malde, Malee, Malie, Malke, Malle, Maloi, Malok, Malon, Malot, Malou, Malow, Malte, Manoe, Maroe, Mawoe, Mazoe, Miloe, Myloe, Naloe, Waloe, Yaloe

Zie ook