De voornaam Malou

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Malou is een voornaam die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden, maar in Nederland wordt het voornamelijk als meisjesnaam gezien. Het is een relatief moderne naam die in de jaren 80 en 90 meer populariteit kreeg. Malou is afgeleid van de Franse naam "Marie-Louise", wat "bittere parel" betekent. Het gebruik van dubbele voornamen was in die tijd populair en Malou paste goed binnen deze trend. Malou komt niet voor in de top 100 populairste meisjesnamen in Nederland, maar wordt nog steeds redelijk regelmatig gekozen door ouders.

Als we naar de herkomst van de naam Malou kijken, zien we dat het voornamelijk in Nederland wordt gebruikt. In andere landen is de naam minder bekend en wordt deze sporadisch gebruikt. Het is interessant om op te merken dat Malou een vrij korte naam is, bestaande uit slechts twee lettergrepen. Dit maakt het makkelijk uit te spreken en te onthouden. Hoewel de naam niet erg veel voorkomt, heeft het toch een zekere charme en exclusiviteit. Het is een naam die jong en fris klinkt en daardoor aantrekkelijk kan zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun dochter.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Balou, Calou, Dalou, Falou, Galou, Jalou, Kalou, Lalou, Madou, Majou, Malau, Maloe, Maloi, Malok, Malon, Malot, Malow, Mamou, Manou, Marou, Matou, Maxou, Mayou, Melou, Milou, Mylou, Nalou, Palou, Salou, Valou, Yalou

Zie ook