De voornaam Mitra

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Mitra" is niet zeer gebruikelijk in Nederland. In de afgelopen jaren is er echter wel een toename te zien in het gebruik van deze naam. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 ongeveer 215 personen met de voornaam "Mitra" in Nederland. Deze naam komt voornamelijk voor bij vrouwen, maar wordt ook wel eens aan mannen gegeven. Het is interessant om op te merken dat de naam "Mitra" oorspronkelijk een Perzische naam is en verwijst naar een godheid in het Zoroastrisme, een oude religie uit Iran. Het is mogelijk dat ouders die deze naam kiezen, geïnspireerd worden door de culturele betekenis ervan.

De populariteit van de naam "Mitra" in Nederland is relatief laag. In vergelijking met andere voornamen die vaker voorkomen, zoals "Emma" of "Daan", staat "Mitra" niet hoog op de ranglijst. Dit kan te maken hebben met het feit dat de naam minder bekend is in de Nederlandse cultuur en mogelijk als exotisch wordt gezien. Ondanks de lage populariteit heeft de naam wel een zekere charme als unieke voornaam. Het kan voor ouders die op zoek zijn naar een originele naam een aantrekkelijke optie zijn. Bij het kiezen van deze naam moeten ouders zich bewust zijn van de mogelijke verwijzing naar de Perzische godheid en de culturele betekenis die het met zich meedraagt.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Citra, Fitra, Gitra, Jitra, Matra, Metra, Miara, Miera, Mihra, Miira, Mijra, Miora, Mirra, Misra, Mitea, Mitha, Mitja, Mitka, Mitre, Mitri, Mitsa, Mitta, Mitwa, Mitya, Mitza, Miura, Miyra, Mizra, Motra, Mytra, Nitra, Pitra, Sitra

Zie ook