De voornaam Moura

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Moura" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Hoewel het geen populaire naam is, heeft het wel een interessante oorsprong. Moura wordt voornamelijk gebruikt als meisjesnaam, en het is afgeleid van het Arabische woord "mawra", wat "vrouwelijk" betekent. Het wordt vooral geassocieerd met de Arabische en Moorse culturen. Hoewel het niet vaak voorkomt, wordt de naam soms ook gebruikt als achternaam in Nederland. Echter, als het gaat om specifieke statistieken of populariteit van de naam Moura, is er weinig informatie beschikbaar.

De naam Moura kan ook van Portugese oorsprong zijn. In Portugal is Moura een plaatsnaam in de regio Alentejo, bekend om zijn historische betekenis en culturele erfgoed. Het wordt ook geassocieerd met de mythische figuren van de "moura encantada" of "encantadeira", betoverde vrouwen die legendarische schoonheid bezitten. Hoewel de naam Moura minder vaak voorkomt in Nederland, kan het voor sommige ouders die een speciale betekenis of culturele connectie zoeken, een aantrekkelijke optie zijn. Het gebrek aan concrete gegevens over de populariteit van de naam in Nederland suggereert echter dat het geen prominente positie inneemt in de Nederlandse naamgevingscultuur.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Coura, Doura, Houra, Joura, Koura, Loura, Maura, Miura, Moara, Moera, Mohra, Moira, Mojra, Morra, Motra, Mouha, Mouka, Moula, Mouma, Mouna, Mouri, Mourk, Mouro, Moury, Mousa, Mouva, Mouwa, Mouya, Moyra, Noura, Soura, Toura, Youra

Zie ook