De voornaam Moira

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Moira" is van oorsprong een Griekse naam die afkomstig is van het woord "moira", wat "lot" of "bestemming" betekent. Het is een vrij zeldzame naam in Nederland en komt voornamelijk voor bij meisjes. De populariteit van de naam is de afgelopen jaren redelijk stabiel gebleven, met een lichte stijging in populariteit in de jaren 90.

Interessant is dat de naam "Moira" over het algemeen als uniseks wordt beschouwd. Hoewel het vaker wordt gegeven aan meisjes, wordt het ook wel eens gebruikt voor jongens. Deze unisex-aard van de naam kan mogelijk verband houden met de betekenis ervan, aangezien "lot" of "bestemming" een neutraal concept is dat toepasbaar is op zowel jongens als meisjes. Het is ook een naam die relatief weinig voorkomt in andere landen, waardoor het een unieke keuze kan zijn voor ouders die een meer exclusieve voornaam willen geven aan hun kind.

Al met al kan gezegd worden dat de voornaam "Moira" een betekenisvolle naam is met een Griekse oorsprong. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, heeft het toch een zekere unisex-aantrekkingskracht die het interessant maakt voor ouders die een aparte voornaam willen geven aan hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Moïra, Moìra, Móira, Moíra, Moirá

Met een lettertje anders heb je: Doira, Joira, Loira, Maira, Meira, Miira, Moara, Moera, Mohra, Moida, Moija, Moina, Moire, Moisa, Moiza, Mojra, Morra, Motra, Moura, Moyra, Mwira, Noira, Soira

Zie ook