De voornaam Mylan

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Mylan is een voornaam die in Nederland relatief weinig voorkomt. Volgens de gegevens van de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 ongeveer 900 personen met de voornaam Mylan. De voornaam is vooral populair in het begin van de 21e eeuw, met een piek rond 2010. Het is een jongensnaam die zowel in Nederland als in andere Europese landen voorkomt.

De oorsprong en betekenis van de voornaam Mylan zijn niet eenduidig vastgesteld. Hoewel het een naam is die in Nederland bekend is, lijkt het geen traditioneel Nederlandse voornaam te zijn. Er zijn verschillende suggesties over de herkomst van de naam, variërend van een variant van de naam Milan tot een verbastering van andere namen zoals Dylan. Het ontbreken van een duidelijke betekenis kan bijdragen aan de aantrekkelijkheid van de naam voor ouders die op zoek zijn naar iets unieks.

Al met al valt er niet veel opmerkelijks te zeggen over de voornaam Mylan. Het is een naam die redelijk populair is geweest in een bepaalde periode, maar tegenwoordig minder vaak wordt gekozen. De herkomst en betekenis van de naam zijn niet eenduidig, wat de naam juist interessant kan maken voor ouders die op zoek zijn naar een unieke voornaam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Mylàn, Mylán

Met een lettertje anders heb je: Aylan, Bylan, Cylan, Dylan, Eylan, Fylan, Gylan, Hylan, Jylan, Kylan, Lylan, Malan, Melan, Milan, Molan, Mulan, Myhan, Mylad, Mylah, Mylai, Mylas, Mylen, Mylin, Mylon, Mylun, Mylyn, Myran, Nylan, Qylan, Rylan, Tylan, Vylan, Wylan, Xylan, Zylan

Zie ook