De voornaam Natan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Natan" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Volgens de gegevens van de Nederlandse Voornamenbank komt de naam Natan sinds 1970 voor enkele tientallen keren per jaar voor. Het is afgeleid van de Hebreeuwse naam "Natan", wat "geschenk van God" betekent. Deze naam heeft een bijbelse achtergrond, met een prominente verwijzing naar de profeet Natan uit het Oude Testament.

Hoewel de voornaam "Natan" niet bijzonder populair is en niet vaak voorkomt, heeft het een sierlijke en elegante klank. De naam heeft een klassieke en tijdloze uitstraling, wat voor sommige ouders aantrekkelijk kan zijn. Daarnaast kan de religieuze betekenis van de naam ook een rol spelen bij de keuze voor deze voornaam, vooral voor ouders die een connectie hebben met het christendom of jodendom. Het is echter belangrijk op te merken dat deze naam geen sterke culturele associaties heeft in Nederland en het daarom vooral door ouders wordt gekozen vanwege persoonlijke voorkeuren of religieuze overtuigingen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Natàn, Nátán

Met een lettertje anders heb je: Batan, Datan, Fatan, Jatan, Katan, Matan, Na'an, Nadan, Nafan, Nahan, Najan, Nakan, Nalan, Naman, Nanan, Naran, Nasan, Natad, Natah, Natai, Natal, Natam, Natas, Natay, Natin, Navan, Nawan, Nayan, Nazan, Netan, Nitan, Nutan, Nytan, Ratan, Satan, Vatan, Watan, Yatan

Zie ook