De voornaam Nazan

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Nazan is een voornaam die voornamelijk voorkomt in Turkije en andere landen met een Turkse achtergrond. Het wordt zowel aan jongens als aan meisjes gegeven, hoewel het vaker voorkomt als vrouwelijke voornaam. De oorsprong en betekenis van de naam Nazan zijn helaas niet eenduidig vastgesteld, maar historisch gezien wordt aangenomen dat het een Turkse naam is die "vriendelijk, liefdevol" betekent. In Nederland is de naam Nazan minder gebruikelijk en komt het vooral voor binnen de Turkse gemeenschap.

Qua populariteit kennen weinig mensen in Nederland de naam Nazan. De naam komt niet voor in de top 1000 lijst van populaire namen in Nederland en wordt dus relatief zeldzaam gebruikt. Er kan worden aangenomen dat ouders die voor de naam Nazan kiezen, mogelijk een sterke band hebben met de Turkse cultuur en tradities. Er is echter weinig bekend over de precieze redenen waarom ouders juist voor deze naam kiezen en wat de eventuele symboliek ervan is. Ondanks zijn zeldzaamheid geeft de naam Nazan door zijn exotische klank mogelijk een gevoel van uniciteit en originaliteit aan degene die ermee wordt genoemd.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Nâzân

Met een letter anders krijg je Bazan, Cazan, Fazan, Gazan, Hazan, Jazan, Kazan, Lazan, Na'an, Nadan, Nafan, Nahan, Najan, Nakan, Nalan, Naman, Nanan, Naran, Nasan, Natan, Navan, Nawan, Nayan, Nazad, Nazal, Nazam, Nazar, Nazat, Nazaw, Nazay, Nazen, Nezan, Nizan, Nozan, Nuzan, Razan, Sazan, Tazan, Yazan, Zazan

Zie ook