De voornaam Neelke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Neelke" is een niet erg voorkomende naam in Nederland. Het is een meisjesnaam die afgeleid is van de naam "Cornelia", wat het Latijnse woord is voor "geboortestad". Hoewel het in Nederland geen veelvoorkomende naam is, kan het toch als een traditionele naam worden beschouwd, omdat het afkomstig is van een oudere naam. In sommige delen van Nederland wordt "Neelke" ook wel gebruikt als een koosnaampje voor "Cornelia".

Doordat het een relatief zeldzame naam is, is er niet veel bekend over de populariteit ervan door de jaren heen. In 2020 stond de naam "Neelke" niet in de top 1000 van meest gekozen babynamen in Nederland. Het ontbreken van populariteitsgegevens suggereert dat de naam waarschijnlijk niet veel wordt gebruikt. Het kan echter nog steeds interessant zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en traditionele naam voor hun dochter.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Beelke, Ceelke, Deelke, Geelke, Heelke, Leelke, Meelke, Neelie, Neelje, Neelko, Neeloe, Neelte, Neenke, Neeske, Nellke, Neulke, Nielke, Seelke, Teelke, Veelke

Zie ook