De voornaam Teelke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Teelke is een Nederlandse voornaam die vooral voorkomt in de regio's Twente en de Achterhoek. Het is een afgeleide vorm van de naam Theodora, wat "geschenk van God" betekent. Teelke is een vrouwelijke voornaam die voornamelijk gebruikt werd in de 19e en begin 20e eeuw. Tegenwoordig komt de naam minder vaak voor en wordt hij als vrij ouderwets gezien.

Er is weinig bekend over de herkomst en betekenis van de naam Teelke. Het is mogelijk dat het een regionale variant is van de naam Theodora, die in de loop der tijd is verbasterd. Omdat de naam niet veel meer gebruikt wordt en niet veel bekendheid geniet, is er beperkte informatie beschikbaar over de populariteit en verspreiding van de naam Teelke in Nederland. Het lijkt er echter op dat de naam voornamelijk geassocieerd wordt met oudere generaties en dat jonge ouders de voorkeur geven aan modernere namen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Beelke, Ceelke, Deelke, Geelke, Heelke, Leelke, Meelke, Neelke, Seelke, Taelke, Teelie, Teelje, Teelko, Teemke, Teerke, Teeske, Teetke, Teilke, Tielke, Tjelke, Veelke

Zie ook