De voornaam Nuh

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Nuh" is niet erg gebruikelijk in Nederland. Volgens de Nederlandse Voornamenbank, waar gegevens over voornamen in Nederland worden bijgehouden, komt de naam "Nuh" voor bij minder dan 100 mensen in Nederland. Dit maakt de naam vrij zeldzaam en het komt niet vaak voor dat deze naam wordt gegeven aan pasgeboren baby's. Het is belangrijk op te merken dat de populariteit van voornamen in de loop der tijd kan veranderen, dus het kan zijn dat het aantal mensen met de naam "Nuh" in de toekomst verandert.

Hoewel de oorsprong van de naam "Nuh" niet specifiek wordt vermeld in de Nederlandse Voornamenbank, kan het worden afgeleid dat deze voornaam van buitenlandse afkomst is. Namen met een niet-Nederlandse oorsprong worden vaak door immigranten naar Nederland gebracht en aan hun kinderen gegeven. Het is mogelijk dat de naam "Nuh" een islamitische achtergrond heeft, aangezien de islam een belangrijke religie is in veel landen waar mensen naartoe migreren, zoals Turkije en Marokko. Echter, zonder verdere specificatie van de herkomst van de naam "Nuh", blijft dit speculatie.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Nûh, Nüh

Met een lettertje anders heb je: Buh, Fuh, Huh, Kuh, Luh, Muh, Nah, Neh, Nih, Noh, Nua, Nue, Nuf, Nui, Nuk, Nul, Num, Nun, Nuo, Nur, Nus, Nut, Nux, Nuy, Suh, Yuh

Zie ook