De voornaam Nur

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Nur" is van oorsprong een Arabische naam, wat "licht" betekent. Het is een uniseks naam die zowel aan jongens als meisjes wordt gegeven. In Nederland is de naam "Nur" niet heel erg populair, maar komt wel voor. Sinds de jaren '90 is het gebruik van deze naam langzaam toegenomen. Het is tevens een naam die voornamelijk voorkomt in de Turkse gemeenschap, waar het een positieve betekenis heeft en geassocieerd wordt met de islamitische waarden van licht en goedheid.

Hoewel "Nur" niet een vaak voorkomende naam is in Nederland, heeft het wel een diepere betekenis en culturele achtergrond. Het kan als een unieke keuze worden beschouwd voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een islamitische achtergrond en positieve connotaties. Het gebruik van uniseks namen, zoals "Nur", wordt ook steeds meer gewaardeerd in Nederland, aangezien genderneutraliteit en diversiteit belangrijke thema's zijn in de maatschappij.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Nûr, Nür, Núr, Nŭr

Met een lettertje anders heb je: Dur, Fur, Gur, Hur, Jur, Kur, Lur, Mur, Nar, Ner, Nir, Nor, Nua, Nue, Nuf, Nuh, Nui, Nuk, Nul, Num, Nun, Nuo, Nus, Nut, Nux, Nuy, Pur, Sur, Tur, Yur, Zur

Zie ook