De voornaam Pawan

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Pawan" is van oorsprong een Indiase naam en heeft verschillende betekenissen in het Hindi. Een van de meest voorkomende betekenissen is "wind" of "lucht". Het feit dat deze naam verwijst naar een natuurlijk element weerspiegelt mogelijk de waardering voor de natuur en de omgeving binnen de Indiase cultuur. Pawan kan zowel een jongens- als meisjesnaam zijn, maar wordt vaker gebruikt als jongensnaam.

Hoewel "Pawan" een Indiase naam is, komt het ook voor als voornaam in andere culturen en landen. Het gebruik van deze naam kan gedeeltelijk te danken zijn aan de immigratie van mensen uit India naar verschillende delen van de wereld. In Nederland is de voornaam Pawan niet bijzonder populair, maar er zijn wel enkele mensen die deze naam dragen. Het gebruik van minder voorkomende namen zoals Pawan kan vaak duiden op een persoonlijke, culturele of familiale betekenis voor de ouders die deze naam kiezen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Páwán

Met een letter anders krijg je Bawan, Cawan, Dawan, Gawan, Hawan, Jawan, Kawan, Lawan, Nawan, Paean, Pagan, Pahan, Paian, Panan, Paran, Pasan, Pavan, Pawal, Pawar, Pawen, Pawon, Payan, Pewan, Rawan, Sawan, Tawan, Wawan

Zie ook