De voornaam Rawan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Rawan" is een naam van Arabische oorsprong, die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. De betekenis van de naam "Rawan" is "dromer" of "avonturier". Hoewel de naam in Nederland niet vaak voorkomt, heeft het de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. In 2020 stond de naam op de 589e plaats in de lijst van populairste meisjesnamen in Nederland, met in totaal 19 geregistreerde geboortes. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, kan het toch worden beschouwd als een unieke en exotische keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die anders is dan de traditionele Nederlandse namen.

Het gebruik van de naam "Rawan" is niet beperkt tot Nederland alleen, het is ook populair in andere Arabische en Moslimlanden. Het is een naam die een sterke culturele betekenis heeft en wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals dromerigheid, avontuurlijkheid en doorzettingsvermogen. De naam "Rawan" heeft geen Nederlandse equivalent, wat het een interessante toevoeging maakt aan de verscheidenheid aan namen die in Nederland voorkomen. Hoewel het geen brede bekendheid geniet, kan de naam "Rawan" als een unieke en betekenisvolle keuze worden beschouwd voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een culturele achtergrond.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bawan, Cawan, Dawan, Gawan, Hawan, Jawan, Kawan, Lawan, Nawan, Pawan, Ra'an, Raban, Radan, Raean, Rafan, Ragan, Rahan, Raian, Rajan, Rakan, Ralan, Raman, Ranan, Rasan, Ratan, Rauan, Ravan, Rawaa, Rawad, Rawae, Rawah, Rawal, Rawas, Rawat, Rawaz, Rawen, Rawin, Rawon, Rayan, Razan, Rewan, Riwan, Rowan, Ruwan, Sawan, Tawan, Wawan

Zie ook