De voornaam Rowan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Rowan is een uniseks voornaam die in Nederland steeds populairder wordt. De naam komt oorspronkelijk uit het Keltisch en betekent "kleine rode". Wat opvallend is aan de naam Rowan, is dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam gebruikt kan worden. Deze genderneutrale eigenschap is wellicht een reden voor de toenemende populariteit van de naam in Nederland. Hoewel het in het verleden voornamelijk als jongensnaam werd gebruikt, is het nu steeds vaker te vinden als meisjesnaam.

Een interessant feit is dat de naam Rowan ook in verschillende culturen voorkomt, zij het in verschillende spellingsvarianten. Zo wordt de naam Rohan in het Sanskriet gebruikt en heeft het dezelfde betekenis als "roeier". In het Iers-Gaelisch wordt de variant Ruadhan gebruikt, wat "kleine roodharige" betekent. Deze diversiteit in spelling laat zien dat de naam Rowan wereldwijd bekend en gebruikt wordt, zij het met kleine variaties. Het is een naam die zowel ouders aanspreekt die op zoek zijn naar een traditionele als naar een moderne naam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Rowán, Rowàn, Rowân

Met een lettertje anders heb je: Bowan, Cowan, Dowan, Gowan, Iowan, Jowan, Kowan, Lowan, Mowan, Nowan, Rawan, Rewan, Riwan, Roban, Rocan, Rodan, Roean, Rogan, Rohan, Roian, Rojan, Rokan, Rolan, Roman, Ronan, Roran, Rosan, Rouan, Rovan, Rowaa, Rowad, Rowal, Rowar, Roway, Rowen, Rowin, Rowyn, Roxan, Royan, Rozan, Ruwan, Sowan, Yowan, Zowan

Zie ook