De voornaam Puk

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Puk" is een vrij unieke naam in Nederland. Volgens recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank komt de naam Puk slechts bij een klein aantal kinderen voor. In 2020 zijn er 54 jongens en 15 meisjes met de naam Puk geregistreerd. Dit maakt de naam behoorlijk zeldzaam en geeft een gevoel van exclusiviteit aan degenen die deze naam dragen.

De oorsprong en betekenis van de naam Puk zijn niet eenduidig. Het is mogelijk dat de naam een verkorte vorm is van bepaalde Slavische namen zoals Pavel of Paulina. Een andere mogelijke betekenis kan voortkomen uit het Nederlandse woord "pukkie", wat een term van genegenheid kan zijn, vergelijkbaar met "schatje" of "lieverd". Het interessante aan de naam Puk is dus de onduidelijkheid over de oorsprong en betekenis ervan, waardoor het een zekere mystiek met zich meedraagt.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Auk, Buk, Duk, Fuk, Huk, Juk, Kuk, Luk, Muk, Nuk, Ouk, Pak, Pek, Pik, Pok, Pua, Pub, Puc, Pue, Pui, Pul, Pum, Pun, Puo, Pup, Pur, Put, Pux, Puy, Pyk, Suk, Tuk, Vuk, Yuk

Zie ook