De voornaam Rieks

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Rieks" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Het komt voornamelijk voor als een jongensnaam en heeft een Nederlandse oorsprong. Het is een verkorte vorm van de naam "Hendrik" of "Rijk", wat "heerser" of "machtig" betekent. Hoewel de naam niet erg gebruikelijk is, hebben enkele bekende Nederlandse personen de naam "Rieks" gedragen, zoals Rieks Ravensbergen, een voormalig Nederlands politicus.

Hoewel er niet veel bekend is over de populariteit van de naam "Rieks" in Nederland, kan worden gezegd dat het waarschijnlijk niet een van de meest voorkomende namen is. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut is het gebruik van de naam "Rieks" geleidelijk afgenomen sinds de jaren 70. Het is mogelijk dat ouders de voorkeur geven aan andere, meer gangbare namen. Het blijft echter een unieke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een minder gebruikelijke naam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Dieks, Kieks, Nieks, Ricks, Rieka, Rieke, Rieki, Rieko, Rieky, Riens, Riets, Rijks, Rinks, Roeks, Sieks, Wieks

Zie ook