De voornaam Rienke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Rienke is een voornaam die voornamelijk in Nederland wordt gebruikt. Het is een meisjesnaam afgeleid van de Friese naam Rina of Rinske. De naam Rienke heeft een redelijk lange geschiedenis in Nederland, maar komt in vergelijking met andere namen minder vaak voor. In recente jaren is de populariteit van de naam Rienke stabiel gebleven.

De betekenis van de naam Rienke is niet eenduidig vastgesteld, maar wordt vaak geassocieerd met "sterk" of "puur". Het is interessant om op te merken dat de naam Rienke vooral voorkomt in de noordelijke regio's van Nederland, waar de Friese invloed sterker is. Dit suggereert dat de naam mogelijk meer gewaardeerd wordt binnen de Friese gemeenschap. Het is ook opmerkelijk dat de naam Rienke in de afgelopen decennia geen opvallende stijging of daling in populariteit heeft doorgemaakt, wat wijst op een zekere stabiliteit en tijdloosheid van de naam.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bienke, Dienke, Fienke, Gienke, Hienke, Jienke, Lienke, Mienke, Nienke, Pienke, Raenke, Rianke, Riefke, Rielke, Riemke, Rience, Rienee, Rienie, Rienje, Rienka, Rienko, Rienks, Rienne, Rienoe, Riense, Rienze, Riepke, Rieske, Rijnke, Risnke, Ryenke, Sienke, Tienke, Wienke

Zie ook