De voornaam Sacha

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Sacha is een unisex voornaam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Het is afgeleid van de Russische naam "Sasja", een verkleinwoord van "Alexandr". In Nederland is de naam Sasha vooral bekend in de schrijfwijze met een 'ch', namelijk Sacha. Over het algemeen wordt de naam Sacha als modern en hip beschouwd en wordt het vaak geassocieerd met mensen die creatief en artistiek zijn. De naam Sacha is redelijk populair in Nederland, maar komt minder vaak voor dan varianten als Sarah of Samuel.

Wat betreft de betekenis van de naam Sacha zijn er verschillende interpretaties. Eén mogelijke betekenis is "beschermer van de mensheid" of "verdediger van het volk", afgeleid van de Griekse naam Alexander. Een andere mogelijke betekenis is "de verdediger van de mensheid" of "de helpende". De naam Sacha heeft ook internationale bekendheid, met varianten die in verschillende talen worden gebruikt, zoals Sasha in Rusland, Sacha in Frankrijk en Sacha in Duitsland. Het feit dat de naam Sacha in zowel jongens- als meisjesnamen wordt gebruikt, draagt bij aan zijn genderneutrale karakter.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bacha, Cacha, Dacha, Hacha, Jacha, Macha, Nacha, Pacha, Racha, Sabha, Sacda, Sachi, Sacho, Sacia, Sadha, Safha, Sagha, Sakha, Salha, Samha, Sanha, Sapha, Sarha, Sasha, Secha, Socha, Sucha, Tacha, Vacha, Yacha, Zacha

Zie ook