De voornaam Sasha

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Sasha" is een unisex naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Het is een verkorte vorm van de Russische naam "Aleksandr" voor jongens en "Aleksandra" voor meisjes. Sasha is een internationale naam die wereldwijd bekend is en veel verschillende betekenissen heeft in diverse culturen. Het is een populaire naam in Rusland en andere Slavische landen.

In Nederland is de naam Sasha redelijk bekend, maar niet bijzonder populair. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam in 2020 op de 155e plaats van meest gekozen namen voor meisjes. Het komt ook voor bij jongens, hoewel in mindere mate. Sasha wordt vaak geassocieerd met een eigentijdse, moderne uitstraling en wordt soms gekozen door ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel stoer als lief klinkt. Het kan ook als een internationale naam worden beschouwd, wat aantrekkelijk kan zijn voor ouders met diverse culturele achtergronden.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aasha, Basha, Casha, Dasha, Easha, Gasha, Hasha, Iasha, Jasha, Kasha, Lasha, Masha, Nasha, Pasha, Rasha, Sabha, Sacha, Sadha, Safha, Sagha, Sakha, Salha, Samha, Sanha, Sapha, Sarha, Sasda, Sashi, Sasho, Sasia, Sasja, Saska, Sassa, Sasta, Sasya, Sasza, Sesha, Sisha, Sosha, Susha, Tasha, Vasha, Yasha, Zasha

Zie ook