De voornaam Safae

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

"Safae" is een voornaam die voornamelijk voorkomt bij mensen van Marokkaanse afkomst in Nederland. Het is een vrouwelijke voornaam die oorspronkelijk uit het Arabisch komt. De betekenis van de naam is "zuiverheid" of "puurheid". Het is een traditionele naam die vaak gegeven wordt vanuit religieuze en culturele overwegingen. Hoewel de naam niet erg gebruikelijk is in Nederland, zijn er toch enkele honderden vrouwen die deze voornaam dragen.

De populariteit van de naam "Safae" is de afgelopen jaren redelijk stabiel gebleven. Het is geen voornaam die in grote aantallen wordt gegeven, maar er zijn wel enkele ouders die deze naam kiezen voor hun dochter. In vergelijking met andere voornamen in Nederland komt "Safae" niet vaak voor. Het is interessant om op te merken dat de naam vooral voorkomt in de grote steden waar een grote Marokkaanse gemeenschap aanwezig is, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dit laat zien dat de naam vaak behouden blijft binnen de specifieke culturele en religieuze context waarin hij ontstaan is.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Safaé, Safâe

Met een lettertje anders heb je: Rafae, Sabae, Sadae, Safaa, Safad, Safah, Safai, Safak, Safal, Safan, Safar, Safat, Safay, Safaz, Safee, Safie, Safre, Safye, Sakae, Salae, Samae, Sanae, Sarae, Savae, Sefae, Uafae, Wafae

Zie ook