De voornaam Samira

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Samira" is van Arabische oorsprong en wordt zowel in Nederland als in andere landen gebruikt. Het is een vrouwelijke naam die vaak wordt geassocieerd met het Arabische woord "samer", wat "gezelschap" betekent. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van de naam "Samira" in Nederland in de afgelopen decennia gestaag is gestegen. In de jaren 80 was de naam nog vrij zeldzaam, maar in de jaren 90 begon hij aan populariteit te winnen. Sindsdien behoort "Samira" regelmatig tot de top 100 van populairste meisjesnamen in Nederland.

Wat betreft de betekenis van de naam "Samira", is het belangrijk op te merken dat namen in verschillende culturen soms verschillende betekenissen kunnen hebben. In het Arabisch heeft "Samira" de betekenis van "gezelschap", maar in sommige andere talen, zoals het Perzisch, kan het ook "nachtcirkel" betekenen. Het is fascinerend om te zien hoe een naam verschillende betekenissen kan hebben afhankelijk van de culturele context waarin hij wordt gebruikt.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: S'Amira, Samîra, Samîrâ

Met een lettertje anders heb je: Aamira, Camira, Damira, Famira, Hamira, Jamira, Kamira, Lamira, Namira, Ramira, Sabira, Sacira, Sadira, Safira, Sagira, Sahira, Sajira, Sakira, Samara, Samdra, Samera, Sami'a, Samiaa, Samica, Samida, Samiea, Samiha, Samija, Samika, Samila, Samima, Samina, Samire, Samirh, Samiri, Samiro, Samirs, Samita, Samiwa, Samiya, Sammra, Samora, Samura, Samyra, Sanira, Sarira, Sasira, Satira, Savira, Sayira, Sazira, Semira, Shmira, Sumira, Tamira, Xamira, Yamira, Zamira

Zie ook