De voornaam Zamira

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Zamira is een voornaam die voornamelijk voorkomt in de Balkanlanden, zoals Albanië en Kosovo. Het is een meisjesnaam die haar oorsprong vindt in het Arabisch en betekent "prinses" of "edele". De naam Zamira is relatief zeldzaam in Nederland, maar komt wel voor.

Hoewel het aantal naamdragers beperkt is, zijn er enkele bekende personen met de naam Zamira. Een voorbeeld is Zamira Hajiyeva, een voormalige Oezbeekse verpleegkundige die in 2017 het nieuws haalde vanwege haar uitgavenpatroon in het Verenigd Koninkrijk. Een ander bekend persoon met de naam Zamira is Zamira Zamarripa, een Spaanse actrice vooral bekend in de Latijns-Amerikaanse televisiewereld.

Al met al is Zamira een naam met een exotisch tintje en een betekenis die verwijst naar adel en prinsesachtigheid. Hoewel niet erg gangbaar in Nederland, heeft de naam wel enkele bekende naamdragers en wordt hij voornamelijk geassocieerd met de Balkanlanden.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aamira, Camira, Damira, Famira, Hamira, Jamira, Kamira, Lamira, Namira, Ramira, Samira, Tamira, Xamira, Yamira, Zaaira, Zabira, Zafira, Zagira, Zahira, Zakira, Zalira, Zamara, Zamera, Zamica, Zamida, Zamila, Zamina, Zamire, Zamiro, Zamiya, Zamora, Zamyra, Zanira, Zarira, Zavira, Zayira, Zemira, Zimira

Zie ook