De voornaam Samra

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Samra is een voornaam die voornamelijk voorkomt bij mensen met een Arabische, Turkse of Bosnische achtergrond. De naam heeft een betekenis die kan variëren, afhankelijk van de oorsprong. In het Arabisch kan Samra "donkerbruin" betekenen, terwijl het in het Turks "donker" betekent. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven.

Wat interessant is aan de naam Samra, is dat het niet erg vaak voorkomt in Nederland. Dit maakt het een vrij unieke naam. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank werd Samra in 2020 slechts 36 keer gegeven als eerste naam. Het is ook vermeldenswaardig dat de populariteit van de naam in de afgelopen decennia is toegenomen. In de jaren 90 werd de naam zelden gebruikt, maar sindsdien is er een gestage stijging in het aantal geboorteregistraties van Samra.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Damra, Gamra, Hamra, Namra, Sa'ra, Saara, Sabra, Sadra, Saera, Safra, Sagra, Sahra, Saira, Sajra, Sakra, Samaa, Samba, Samda, Samea, Samha, Samia, Samja, Samka, Samla, Samma, Samoa, Sampa, Samre, Samya, Sanra, Saora, Sapra, Sarra, Saura, Sayra, Semra, Simra, Somra, Sumra, Tamra

Zie ook