De voornaam Sagra

Sagra is een voornaam die niet veel voorkomt in Nederland. Het is een naam van Italiaanse oorsprong en wordt vooral gebruikt in Italië en andere Spaanstalige landen. De betekenis van de naam is niet precies bekend, maar er wordt verondersteld dat het afgeleid kan zijn van het Latijnse woord "sacer", wat heilig betekent.

Hoewel Sagra geen veelvoorkomende naam is, is er wel een interessant gebruiksaspect van de naam. In Nederland wordt de Sagra namelijk vaker als achternaam gebruikt dan als voornaam. Dit kan te maken hebben met de Spaanse en Italiaanse immigratiegeschiedenis in Nederland, waarbij families met de achternaam Sagra hier zijn komen wonen. Hierdoor kan de naam Sagra in Nederland soms ook als achternaam voorkomen.

Al met al is er over de voornaam Sagra niet veel bekend en wordt deze naam relatief weinig gebruikt in Nederland. Het heeft een Italiaanse oorsprong en wordt vaker als achternaam dan als voornaam aangetroffen. Het ontbreken van specifieke informatie over de betekenis van de naam maakt het lastig om meer te zeggen over de achtergrond en populariteit ervan.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Dagra, Sa'ra, Saara, Sabra, Sadra, Saera, Safra, Sagga, Sagha, Sahra, Saira, Sajra, Sakra, Samra, Sanra, Saora, Sapra, Sarra, Saura, Sayra, Sogra, Sugra, Zagra

Zie ook