De voornaam Selmer

De voornaam "Selmer" is een vrij zeldzame naam in Nederland. In 2020 waren er slechts 5 jongens die deze naam kregen. Het is dus een naam die weinig voorkomt en daardoor een uniek karakter heeft. Hoewel er geen historische of culturele betekenis bekend is bij het grote publiek, kan de naam mogelijk worden afgeleid van de Scandinavische achternamen "Selmer" of "Sellmer", die oorspronkelijk duiden op een houtbewerker of maker van muziekinstrumenten.

Het interessante aan de naam "Selmer" is dat het voornamelijk geassocieerd wordt met jongens. Er zijn zeer weinig meisjes die deze naam dragen. Dit fenomeen kan te maken hebben met de klank van de naam, die over het algemeen als stoer en krachtig wordt ervaren. Het kan ook te maken hebben met het feit dat de naam niet erg bekend of trendy is, waardoor hij minder vaak aan meisjes wordt gegeven. Al met al is "Selmer" een naam die lijkt te passen bij ouders die op zoek zijn naar een unieke en ongebruikelijke naam voor hun zoon.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Delmer, Eelmer, Gelmer, Helmer, Jelmer, Selder, Seljer, Seller, Selmar, Selmen, Selmet, Selmir, Selver, Selwer, Setmer, Telmer, Velmer, Welmer, Yelmer

Zie ook