De voornaam Shira

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Shira is een voornaam die zowel in Nederland als in andere delen van de wereld wordt gebruikt. Deze naam heeft zijn oorsprong in het Hebreeuws en betekent "lied" of "zang". Het is een uniseks naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Shira wordt meestal uitgesproken als "SHEE-rah" in het Hebreeuws, maar de uitspraak kan variëren afhankelijk van de regionale dialecten.

In Nederland is de naam Shira niet bijzonder populair. Volgens recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 63 meisjes die de naam Shira droegen. Dit maakt het een relatief zeldzame naam in vergelijking met andere voornamen die meer gangbaar zijn. Interessant genoeg is het gebruik van de naam Shira in Nederland in de afgelopen jaren gestaag toegenomen. In 2000 waren er slechts 9 meisjes met deze naam, dus er is een duidelijke stijging te zien in populariteit. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam Shira nog steeds niet tot de meest voorkomende voornamen behoort in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Ahira, Chira, Dhira, Ghira, Khira, Phira, Saira, Seira, Shara, Shera, Shiba, Shica, Shida, Shifa, Shiga, Shiha, Shika, Shila, Shima, Shina, Shioa, Shire, Shiri, Shirl, Shiro, Shiru, Shiry, Shita, Shiva, Shiwa, Shiya, Shiza, Shora, Shura, Shyra, Sjira, Smira, Soira, Thira, Zhira

Zie ook