De voornaam Shiva

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Shiva" is een unisex naam die oorspronkelijk uit het Hindi komt. Het is afgeleid van het Sanskriet woord 'śiva', wat 'aardig' of 'voorspoedig' betekent. Shiva is in de hindoeïstische mythologie een belangrijke godheid die wordt vereerd als de schepper en vernietiger van het universum. De naam Shiva heeft een diepe spirituele betekenis en wordt ook gezien als een symbool van kracht, wijsheid en verlichting.

Hoewel de voornaam Shiva geen traditioneel Nederlandse naam is, wordt deze wel steeds vaker gebruikt door ouders met diverse culturele achtergronden. Het gebruik van niet-westerse namen in Nederland is de afgelopen jaren toegenomen door de groeiende culturele diversiteit in de samenleving. Het feit dat de naam Shiva zowel door jongens als meisjes wordt gebruikt, draagt bij aan de uniseks trend in babynamen. Het geeft ouders de mogelijkheid om hun kind een naam te geven die zowel krachtig als spiritueel is, ongeacht het geslacht van het kind.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Chiva, Ghiva, Khiva, Lhiva, Saiva, Shava, Sheva, Shiba, Shica, Shida, Shifa, Shiga, Shiha, Shika, Shila, Shima, Shina, Shioa, Shira, Shita, Shivi, Shivo, Shiwa, Shiya, Shiza, Shova, Shyva, Sjiva, Stiva, Zhiva

Zie ook