De voornaam Simon

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Simon" is een klassieke en tijdloze naam die al eeuwenlang in gebruik is in Nederland. Het is een mannelijke naam van Hebreeuwse oorsprong, afgeleid van het woord "shim'on", wat "God heeft gehoord" betekent. In de loop der jaren is "Simon" een vrij populaire voornaam gebleven in Nederland. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam "Simon" tussen 1900 en 1920 zelfs regelmatig in de top 20 van populairste jongensnamen.

Wat betreft regionale verschillen zien we dat de naam "Simon" vrij gelijkmatig verspreid is over Nederland, zonder een duidelijke concentratie in bepaalde provincies. Het gebruik van de naam lijkt ook niet sterk beïnvloed te zijn geweest door trends of mode, aangezien de populariteit ervan relatief stabiel is gebleven in de afgelopen decennia. Hierdoor heeft de naam "Simon" een tijdloos karakter gekregen en wordt nog steeds regelmatig gekozen door ouders die een traditionele en betrouwbare naam zoeken voor hun zoon.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Simòn, Simón, Simôn, Símon

Met een lettertje anders heb je: Aimon, Cimon, Dimon, Gimon, Kimon, Limon, Mimon, Nimon, Pimon, Rimon, Samon, Semon, Sibon, Sidon, Sigon, Sihon, Sijon, Sikon, Silon, Siman, Simen, Simin, Simoa, Simoi, Simom, Simor, Simos, Simov, Simoy, Simun, Simyn, Sinon, Sipon, Siron, Sison, Sivon, Siwon, Sixon, Siyon, Sumon, Symon, Timon, Wimon, Ximon, Yimon, Zimon

Zie ook