De voornaam Symon

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Symon" is een oudere variant van de populaire voornaam "Simon". Het is een jongensnaam die voornamelijk voorkomt in Nederland, maar ook in andere Europese landen wordt gebruikt. In Nederland is het gebruik van de naam "Symon" de afgelopen decennia echter sterk afgenomen, terwijl de naam "Simon" nog steeds veelvuldig wordt gegeven.

Historisch gezien is de naam "Symon" afgeleid van de Griekse naam "Simon", wat "luisteraar" of "hij die gehoord heeft" betekent. De naam heeft een Bijbelse achtergrond, omdat Simon een van de twaalf apostelen van Jezus Christus was. Deze apostel werd in veel Bijbelse verhalen genoemd, waardoor de naam populair werd onder christelijke families.

Hoewel "Simon" een veel voorkomende naam is gebleven, wordt de naam "Symon" tegenwoordig minder vaak gekozen. Mogelijk heeft dit te maken met de voorkeur voor meer moderne varianten van de naam, zoals "Simeon" of "Simone". Het kan ook te maken hebben met veranderingen in trends en smaken op het gebied van voornamen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Sy'mon

Met een letter anders krijg je Aymon, Dymon, Gymon, Kymon, Lymon, Pymon, Rymon, Samon, Semon, Simon, Sumon, Sydon, Syman, Symen, Symoh, Symor, Syron, Syvon, Tymon, Xymon, Zymon

Zie ook