De voornaam Sion

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Sion" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het wel een diepe historische betekenis. "Sion" is namelijk de referentie naar de heuvel waarop de stad Jeruzalem is gebouwd, en speelt daarom een belangrijke rol in de religieuze context. Deze naam heeft voornamelijk een Joodse oorsprong en wordt vaak geassocieerd met de Joodse geschiedenis en cultuur. Daarnaast heeft "Sion" ook een betekenis in het Hebreeuws, namelijk "verheven" of "hooggelegen". Dit geeft de naam een spirituele en symbolische lading, wat het voor sommige ouders aantrekkelijk maakt om hun kind deze naam te geven.

Hoewel "Sion" een betekenisvolle naam is, wordt deze niet vaak gekozen in Nederland. Volgens statistieken van de Nederlandse Voornamenbank werd de naam "Sion" in 2020 slechts 18 keer gegeven. Dit maakt het een vrij zeldzame voornaam in vergelijking met populaire namen zoals Daan of Emma. Het kan zijn dat het gebruik van de naam beperkt is doordat het een minder bekende naam is en niet in de gebruikelijke naamgevingspatronen past. Desalniettemin kan de naam "Sion" extra betekenis en uniciteit toevoegen aan het individu.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Siôn, Sîon, Siòn, Sión

Met een lettertje anders heb je: Aion, Bion, Cion, Dion, Eion, Fion, Gion, Jion, Kion, Lion, Mion, Nion, Pion, Qion, Rion, Saon, Seon, Shon, Sian, Sien, Sijn, Sinn, Sioe, Sioh, Siok, Siom, Sior, Siow, Siox, Siun, Sjon, Soon, Syon, Tion, Vion, Wion, Xion, Yion, Zion

Zie ook