De voornaam Tieme

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Tieme is een jongensnaam van Friese oorsprong. De naam komt voort uit de Germaanse naam "Thiemmo", wat "volk, menigte" betekent. Het is een vrij zeldzame naam in Nederland, waarbij gemiddeld minder dan 10 kinderen per jaar deze naam krijgen. Tieme is een naam die traditioneel vooral in Friesland voorkomt, maar tegenwoordig ook daarbuiten steeds populairder wordt. Een mogelijke reden voor deze toenemende populariteit kan zijn dat ouders op zoek zijn naar unieke, traditionele namen met een regionale achtergrond.

Hoewel de naam Tieme voornamelijk als jongensnaam wordt gebruikt, komt hij in enkele gevallen ook voor als meisjesnaam. In veel gevallen wordt Tieme als afgeleide gebruikt van de Friese meisjesnaam "Tiemenke". Het is interessant om op te merken dat Tieme ook als achternaam voorkomt in Nederland. Dit suggereert dat de naam mogelijk afstamt van een familienaam die in de loop der tijd als voornaam is overgenomen. Over het algemeen wordt de naam Tieme gezien als een stoere en krachtige naam, die een gevoel van trots en verbondenheid met de Friese cultuur kan uitstralen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Dieme, Gieme, Hieme, Lieme, Rieme, Sieme, Taeme, Tiebe, Tiede, Tiege, Tieje, Tieke, Tiele, Tiema, Tiemi, Tiemo, Tiene, Tiese, Tiete, Tieze, Tijme, Timme, Tjeme, Treme, Wieme

Zie ook