De voornaam Tijme

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Tijme is een Nederlandse voornaam die voornamelijk bij jongens voorkomt. Het is een relatief zeldzame naam, die niet erg vaak wordt gebruikt in Nederland. Hoewel de oorsprong van de naam niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat het een variant is van de naam "Thijs" of "Tijs". Deze namen zijn afgeleid van het Griekse woord "theos", wat "god" betekent. Net als bij veel andere Nederlandse namen, kunnen er verschillende spellingvarianten van Tijme voorkomen, zoals "Tyme" of "Tyme".

Hoewel Tijme geen zeer veelvoorkomende naam is, heeft het wel een positieve betekenis. De naam wordt namelijk vaak geassocieerd met eigenschappen zoals moed, kracht en goddelijkheid. Ouders die voor de naam Tijme kiezen, vinden het mogelijk aantrekkelijk dat de naam uniek en origineel is. Het kan ook zijn dat ouders de naam om persoonlijke redenen kiezen, bijvoorbeeld omdat het een familienaam is of omdat ze de klank simpelweg mooi vinden. In ieder geval biedt de naam Tijme een interessante variatie op de meer gangbare Nederlandse voornamen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Hijme, Mijme, Sijme, Tieme, Tijde, Tijhe, Tijje, Tijke, Tijle, Tijma, Tijmi, Tijmm, Tijmo, Tijne, Tijte, Tijze, Timme, Wijme

Zie ook