De voornaam Tom

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Tom" is een verkorte vorm van de naam Thomas, die van oorsprong een Griekse naam is. Thomas betekent "tweeling" in het Grieks, wat verwijst naar de veronderstelling dat de apostel Thomas een tweelingbroer had. Sinds de middeleeuwen is de naam Thomas al in gebruik en het is een veelvoorkomende naam in verschillende culturen over de hele wereld.

In Nederland is de voornaam Tom redelijk populair. Uit gegevens van de Sociale Verzekeringsbank blijkt dat er in 2020 ongeveer 15.000 mannen waren die de naam Tom dragen. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van de naam Tom in Nederland een beetje is afgenomen. In de jaren 80 en 90 was het een van de meest gegeven jongensnamen, maar sindsdien is het geleidelijk aan in populariteit gedaald. Toch blijft Tom nog steeds een bekende en herkenbare naam in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aom, Bom, Com, Dom, Fom, Gom, Hom, Jom, Kom, Lom, Mom, Nom, Oom, Pom, Rom, Som, Tam, Tbm, Tcm, Tem, Tgm, Thm, Tim, Tjm, Tlm, Tmm, Tnm, Toa, Tob, Tod, Toe, Tof, Toh, Toi, Toj, Tok, Tol, Ton, Too, Top, Tor, Tos, Tot, Tou, Tov, Tow, Tox, Toy, Toz, Tpm, Trm, Tum, Twm, Tym, Wom, Xom, Yom

Zie ook