De voornaam Tuur

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Tuur" is van oorsprong een jongensnaam die voorkomt in Nederland en België. De naam heeft geen specifieke historische of mythologische achtergrond, maar is eerder een moderne creatie. Het is afgeleid van de naam Artuur, een variant van de bekendere naam Arthur.

Tuur is een naam die niet erg vaak voorkomt in Nederland. Volgens gegevens van het CBS waren er in 2020 ongeveer 350 mannen met de voornaam Tuur in Nederland. Hiermee behoort de naam niet tot de meest populaire voornamen in ons land. Het is dus een wat minder bekende naam, maar dat maakt het niet minder uniek voor degenen die deze naam dragen. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van de naam Tuur in de loop der jaren wel iets is toegenomen, zij het heel geleidelijk.

Hoewel de naam Tuur niet veel historische of culturele betekenis lijkt te hebben, kan het toch voor ouders een aantrekkelijke keuze zijn vanwege zijn eenvoud en originaliteit. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Bovendien heeft de naam geen duidelijk geslachtsspecifieke connotaties, waardoor hij ook geschikt kan zijn voor meisjes. Al met al is Tuur een naam die opvalt door zijn eenvoud, maar tegelijkertijd ook een zekere individualiteit uitstraalt.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Duur, Guur, Luur, Nuur, Puur, Taur, Thur, Tiur, Tsur, Tuul, Tuun, Tuus

Zie ook