De voornaam Viola

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Viola" is afgeleid van het Latijnse woord "viola", wat "viooltje" betekent. Het is een relatief zeldzame naam die voornamelijk in West-Europese landen wordt gebruikt. Hoewel de naam Viola in Nederland niet een van de meest populaire voornamen is, zijn er nog steeds een aantal mensen die deze naam dragen. Interessant is dat de naam Viola in de afgelopen decennia fluctuaties heeft gekend in populariteit. In de jaren 60 en 70 was de naam redelijk populair, maar daarna nam de populariteit af. Het lijkt erop dat mensen de voorkeur geven aan andere namen met een vergelijkbaar karakter, zoals Violet of Olivia.

Een bekende persoon met de voornaam Viola is de Amerikaanse actrice Viola Davis. Ze is een succesvolle en getalenteerde actrice, die bekend staat om haar indrukwekkende acteerprestaties en diverse onderscheidingen, waaronder een Oscar en Emmy Award. Haar bekendheid draagt mogelijk bij aan de bekendheid van de naam Viola, maar het is belangrijk op te merken dat de naam ook al vóór haar roem bestond. Hoewel de naam Viola niet buitengewoon opvallend is in Nederland, heeft het nog steeds zijn eigen unieke charme en kan het een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een minder gebruikelijke voornaam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Violá, viola

Met een lettertje anders heb je: Aiola, Biola, Ciola, Diola, Fiola, Giola, Liola, Niola, Piola, Siola, Viala, Viela, Villa, Vimla, Vioda, Viole, Violi, Violy, Viona, Viora, Vjola, Xiola, Yiola, Ziola, viola

Zie ook