De voornaam Davis

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Davis" is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het is een Engelse jongensnaam die afkomstig is van de achternaam Davis, wat "zoon van David" betekent. Hoewel de naam te vinden is in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, is het gebruik ervan in Nederland beperkt. In 2020 stond de naam Davis niet in de top 1.000 van populairste jongensnamen in Nederland.

Het gebruik van de voornaam Davis lijkt vooral geconcentreerd te zijn in Engelstalige landen. Dit kan te maken hebben met de oorsprong van de naam en de culturele invloeden die daarbij komen kijken. Hoewel Davis geen traditioneel Nederlandse naam is, kan het voor sommige ouders aantrekkelijk zijn vanwege de internationale klank en bekendheid. Echter, vanwege de beperkte populariteit en het feit dat het geen traditionele Nederlandse naam is, kan het zijn dat mensen de naam Davis minder vaak tegenkomen in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Dabis, Dahis, Dakis, Dalis, Damis, Danis, Daris, Daves, Davia, Davic, David, Davie, Davij, Davil, Davin, Davio, Davit, Devis, Javis, Mavis, Navis, Ravis, Tavis, Yavis, Zavis

Zie ook