De voornaam Davie

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Davie" komt niet veel voor in Nederland. Het is een diminutief van de Engelse naam "David", wat "geliefde" of "beminde" betekent. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het wel een internationale klank wat kan bijdragen aan de aantrekkelijkheid ervan voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.

In Nederland zijn er geen duidelijke gegevens beschikbaar over het aantal mensen met de naam "Davie". Wel komt de naam voor in verschillende andere landen, met name in Engelstalige gebieden zoals Schotland, de Verenigde Staten en Australië. Het is interessant om op te merken dat het gebruik van diminutieven als voornamen niet erg gebruikelijk is in de Nederlandse naamgevingstraditie. Het feit dat "Davie" een vrij onbekende voornaam in Nederland is, kan te maken hebben met de voorkeur voor traditionele en bekendere namen onder Nederlandse ouders.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Davíe

Met een letter anders krijg je Dadie, Dafie, Dajie, Dalie, Damie, Danie, Darie, Dasie, Datie, Davia, Davic, David, Davij, Davil, Davin, Davio, Davis, Davit, Davne, Dawie, Dazie, Devie, Divie, Javie, Kavie, Lavie, Mavie, Ravie, Savie, Tavie, Xavie, Zavie

Zie ook