De voornaam Wes

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Wes" is een relatief nieuwe naam die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in Nederland. Het is een verkorte vorm van de Engelse naam Wesley, die oorspronkelijk werd gebruikt als achternaam. De naam Wesley is afgeleid van de plaatsnaam Westley in Engeland.

Hoewel de naam Wes in Nederland nog steeds minder vaak voorkomt dan zijn variant Wesley, zien we wel een stijgende trend in het gebruik ervan. In 2020 stonden er ongeveer 1.000 mannen geregistreerd met de voornaam Wes. Het is interessant om op te merken dat de naam Wes vaker wordt gegeven aan jongens dan aan meisjes. Het komt ook voor als een dubbele naam, zoals Wes Jan of Wes Thomas.

Over de herkomst en betekenis van de naam Wes is er weinig bekend. Het wordt niet vermeld in de meeste gangbare namenboeken en er zijn geen historische verwijzingen die specifiek naar deze naam wijzen. Dit maakt de naam Wes enigszins mysterieus en uniek. Het is mogelijk dat ouders de naam aantrekkelijk vinden vanwege de eenvoud en de stoere klank, zonder dat er een specifieke betekenis achter ligt.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bes, Ces, Des, Ees, Fes, Ges, Hes, Ies, Jes, Kes, Les, Mes, Nes, Oes, Res, Ses, Tes, Ves, Was, Wea, Wec, Wed, Wee, Weh, Wei, Wel, Wem, Wen, Wer, Wet, Wew, Wey, Wez, Wis, Wys, Yes, Zes, des

Zie ook