De voornaam Jan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Jan is een populaire voornaam in Nederland en wordt al eeuwenlang gebruikt. Het is een jongensnaam die in veel verschillende varianten en vormen voorkomt, zoals Johannes, Jan-Willem en Janne. De oorsprong van de naam "Jan" is Germaans en betekent "God is genadig". Het is interessant om te weten dat "Jan" al sinds de middeleeuwen voorkomt in Nederlandse bronnen en een van de oudste bekende namen is in ons land.

Jan is ook een internationaal bekende voornaam en komt voor in verschillende culturen over de hele wereld. In landen zoals Duitsland, Scandinavië en Polen is "Jan" een veelvoorkomende voornaam. Daarnaast is het ook opvallend dat Jan een tijdloze voornaam is die nog steeds populair is. Ondanks de veranderingen in trends en mode blijft Jan een vaste waarde in de Nederlandse namenlijsten. Het is een naam die door de jaren heen populair is gebleven en nog steeds aan veel jongens wordt gegeven.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Ján, jan

Met een lettertje anders heb je: Aan, Ban, Can, Dan, Ean, Fan, Gan, Han, Ian, Jaa, Jab, Jac, Jad, Jae, Jaf, Jag, Jah, Jai, Jaj, Jak, Jal, Jam, Jao, Jap, Jaq, Jar, Jas, Jat, Jau, Jaw, Jax, Jay, Jaz, Jen, Jin, Jmn, Jon, Jsn, Jun, Jyn, Kan, Lan, Man, Nan, Oan, Pan, Qan, Ran, San, Tan, Uan, Van, Wan, Xan, Yan, Zan, dan, fan, han, jan, lan, ran, san, tan, van, yan

Zie ook