De voornaam Nan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Nan" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Uit mijn onderzoek is gebleken dat er in de afgelopen jaren niet veel baby's zijn vernoemd naar deze naam. Het is dan ook geen veelvoorkomende keuze onder ouders. Hoewel het aantal vernoemingen laag is, heeft de naam "Nan" wel een historische betekenis. Het is namelijk een verkorte vorm van de oudere Nederlandse naam "Anna" en komt oorspronkelijk voort uit het Hebreeuwse "Hannah", wat "genade" of "lieflijkheid" betekent. Deze naam heeft een religieuze en culturele achtergrond en is in veel verschillende culturen verspreid over de hele wereld populair.

Hoewel de naam "Nan" in Nederland niet veel voorkomt, kan het interessant zijn om te weten dat het in andere delen van de wereld wel als een vrij normale voornaam wordt gebruikt. In China bijvoorbeeld, kan "Nan" zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn en heeft het de betekenis van "man" of "zuiden" in het Chinees. Het is niet ongewoon dat namen verschillende betekenissen hebben in verschillende culturen, en "Nan" is daar een goed voorbeeld van. Deze veelzijdigheid kan ouders mogelijk aanspreken bij het kiezen van een naam voor hun kind, omdat het een internationale en unieke uitstraling kan geven.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Nán

Met een letter anders krijg je Aan, Ban, Can, Dan, Ean, Fan, Gan, Han, Ian, Jan, Kan, Lan, Man, Naa, Nab, Nac, Nad, Nae, Nag, Nah, Nai, Naj, Nak, Nal, Nam, Nao, Nap, Nar, Nas, Nat, Nau, Nav, Naw, Nay, Naz, Nen, Nin, Non, Nun, Nyn, Oan, Pan, Qan, Ran, San, Tan, Uan, Van, Wan, Xan, Yan, Zan, dan, fan, han, jan, lan, ran, san, tan, van, yan

Zie ook