De voornaam Lan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Lan is een voornaam die voornamelijk voorkomt in diverse Aziatische culturen, zoals China en Vietnam. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. De naam Lan heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de culturele achtergrond. In het Chinees betekent Lan bijvoorbeeld "orchidee" of "viooltje", wat verwijst naar de schoonheid en elegantie die deze bloemen symboliseren. In het Vietnamees kan Lan daarentegen de betekenis hebben van "blauw" of "oceanisch", wat associaties oproept met rust en kalmte.

Hoewel Lan in Nederland geen veelvoorkomende naam is, wint het wel aan populariteit. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 zo'n 94 meisjes en 16 jongens met de voornaam Lan geregistreerd in Nederland. Het interessante aan deze naam is dat het een exotisch tintje toevoegt aan de Nederlandse namencultuur en dat het ouders de mogelijkheid biedt om hun kinderen een naam te geven die aan hun Aziatische afkomst of culturele voorkeuren doet denken.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Lán, lan, Lân

Met een lettertje anders heb je: Aan, Ban, Can, Dan, Ean, Fan, Gan, Han, Ian, Jan, Kan, Laa, Lab, Lac, Lae, Lah, Lai, Laj, Lak, Lal, Lam, Lao, Lap, Lar, Las, Lat, Lau, Lav, Law, Lax, Lay, Laz, Lcn, Len, Lin, Lnn, Lon, Lun, Lyn, Man, Nan, Oan, Pan, Qan, Ran, San, Tan, Uan, Van, Wan, Xan, Yan, Zan, dan, fan, han, jan, lan, ran, san, tan, van, yan

Zie ook