De voornaam Zafra

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Zafra" komt niet veel voor in Nederland. Volgens de Nederlandse Voornamenbank zijn er slechts enkele mensen met deze naam geregistreerd. Er is geen specifieke betekenis bekend voor de naam "Zafra" in het Nederlands, maar de naam heeft wel een Spaanse oorsprong. In het Spaans kan "zafra" verwijzen naar de suikerriet-oogst, wat het een interessante herkomst geeft. Ondanks de zeldzaamheid van de naam in Nederland, kan het voor ouders die een unieke naam zoeken een aantrekkelijke optie zijn.

Het is verder interessant om op te merken dat de naam "Zafra" zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn. In Nederland wordt de naam echter vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes. Het gebruik van genderneutrale voornamen wordt steeds populairder, en namen zoals "Zafra" kunnen daar een voorbeeld van zijn. De naam heeft enkele gelijkenissen met andere Nederlandse namen zoals "Samra" en "Zara", maar heeft toch een unieke klank en uitstraling. Het is dus mogelijk dat ouders die een naam willen die opvalt en anders is dan anderen, voor de naam "Zafra" kunnen kiezen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aafra, Dafra, Hafra, Jafra, Safra, Tafra, Zaara, Zabra, Zaera, Zaffa, Zafia, Zafna, Zafri, Zafta, Zagra, Zahra, Zaira, Zajra, Zakra, Zarra, Zaura, Zayra, Zifra, Zyfra, aafra

Zie ook