De voornaam Andra

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Andra" is een minder gebruikelijke naam in Nederland. Het is een uniseksnaam, wat betekent dat zowel jongens als meisjes deze naam kunnen dragen. De herkomst en betekenis van de naam zijn interessant om te verkennen. "Andra" is een afgeleide van de naam "Andreas", die zijn oorsprong heeft in het Grieks. Het betekent "mannelijk" of "dapper". Hoewel de naam niet vaak voorkomt, zijn er wel bekende personen met de naam Andra, zoals de Nederlandse zangeres Andra Hazes en de Roemeense zangeres Andra Măruță. Het is opvallend dat de naam "Andra" in verschillende culturen voorkomt, zij het met een iets andere spelling en uitspraak, wat aangeeft dat het een internationale naam is.

Hoewel de naam "Andra" niet veel voorkomt, is er geen specifiek kenmerk dat de naam oninteressant maakt. Het ontbreekt echter aan opvallende historische of culturele associaties in Nederland. Het feit dat het een uniseksnaam is, kan echter bijdragen aan de neutraliteit en diversiteit van de naam. Het is belangrijk op te merken dat de populariteit van namen door de jaren heen kan veranderen, dus het is mogelijk dat de naam "Andra" meer gebruikt zal worden in de toekomst. Het is altijd fascinerend om de diversiteit en betekenissen achter namen te ontdekken, en "Andra" is daar geen uitzondering op.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Andrä

Met een letter anders krijg je Anara, Andea, Andia, Andja, Andre, Andri, Andro, Andru, Andry, Andya, Anira, Ankra, Anora, Antra, Anura, Ardra, Audra, Azdra, Endra, Indra, Yndra

Zie ook