De voornaam Andre

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Andre" is van oorsprong een Franse naam die bekendheid heeft gekregen in verschillende landen, waaronder Nederland. Het is een jongensnaam die zowel in Nederland als daarbuiten redelijk populair is. Wat interessant is, is dat de naam Andre afstamt van het Oudgriekse woord "aner", wat "man" betekent. Dit geeft de naam een krachtige betekenis die geassocieerd kan worden met mannelijkheid en volwassenheid.

In Nederland wordt de naam Andre al een aantal decennia gebruikt. Hoewel de populariteit van de naam in de afgelopen jaren is afgenomen, blijft het nog steeds redelijk bekend. Interessant is dat de naam Andre voornamelijk voorkomt in de oudere generaties en minder vaak wordt gekozen voor pasgeboren baby's. Het is mogelijk dat dit te maken heeft met verschuivende trends en voorkeuren op het gebied van namen. Desondanks behoudt de naam Andre zijn eigenheid en kan het nog steeds worden beschouwd als een tijdloze voornaam met een zekere charme.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Andrè, Andrë, André, Andrê, Andrė, Andŕe, Andrē, Andre'

Met een lettertje anders heb je: Abdre, Aedre, Anare, Ancre, Andee, Andie, Andje, Andle, Andra, Andri, Andro, Andru, Andry, Angre, Anore, Ardre, Audre, Endre, Indre

Zie ook