De voornaam Anika

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Anika" is een vrij zeldzame naam in Nederland. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 746 meisjes met deze naam. Hoewel het geen bijzonder populaire voornaam is, heeft het toch een aantal interessante kenmerken. Anika is oorspronkelijk een variant van de voornaam Annika, die vooral voorkomt in Scandinavische landen zoals Zweden en Finland. Het is afgeleid van de naam Anna, wat "genade" of "lieflijkheid" betekent. In Nederland wordt de naam Anika echter meestal zonder dubbel 'n' geschreven.

Wat opvallend is, is dat de populariteit van de voornaam Anika in Nederland de afgelopen decennia is afgenomen. In de jaren 90 was Anika een relatief populaire naam, maar sindsdien is het langzaam aan minder vaak gekozen. Dit kan te maken hebben met de voorkeur voor meer traditionele namen of het feit dat ouders steeds vaker kiezen voor unieke en minder voorkomende namen voor hun kinderen. Desondanks behoudt Anika nog steeds een zekere charme en blijft het een mooie keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een Scandinavische achtergrond.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Acika, Adika, Aeika, Akika, Alika, Amika, Ancka, Aneka, Anica, Anida, Anifa, Aniga, Anija, Anike, Aniki, Aniko, Aniky, Anila, Anima, Anina, Anipa, Aniqa, Anira, Anisa, Anita, Aniva, Aniwa, Anixa, Aniya, Aniza, Annka, Anoka, Antka, Anuka, Anyka, Arika, Asika, Atika, Avika, Enika, Inika, Onika, Unika

Zie ook