De voornaam Anisa

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Anisa is een voornaam die voornamelijk voorkomt binnen de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen in Nederland. Het is een naam die steeds populairder wordt en verschillende betekenissen heeft in verschillende culturen. In het Turks betekent Anisa "aangename metgezel". Het is een vrouwelijke variant van de naam Anas, die oorspronkelijk uit het Arabisch komt en "persoon die zich aan God toewijdt" betekent.

Wat interessant is aan de naam Anisa, is dat het een alternatieve spelling heeft: Anissa. Deze variant wordt voornamelijk gebruikt in Franstalige landen, zoals Frankrijk en België. Het is opmerkelijk om te zien hoe namen soms worden aangepast aan de fonetische kenmerken en spellingregels van verschillende talen en culturen. Dit benadrukt de diverse achtergronden en invloeden die van invloed zijn op namen en namengebruik in onze samenleving.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Anişa, Anisá

Met een lettertje anders heb je: Aaisa, Abisa, Adisa, Agisa, Ajisa, Akisa, Alisa, Amisa, Anasa, Ancsa, Anesa, Anica, Anida, Anifa, Aniga, Anija, Anika, Anila, Anima, Anina, Anipa, Aniqa, Anira, Anise, Anish, Aniso, Aniss, Anita, Aniva, Aniwa, Anixa, Aniya, Aniza, Anssa, Antsa, Anusa, Anysa, Arisa, Asisa, Atisa, Avisa, Awisa, Azisa, Enisa, Inisa, Lnisa, Unisa

Zie ook