De voornaam Anita

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Anita is een voornaam die in Nederland al lange tijd populair is. Het is afgeleid van het Spaanse woord 'aanita', dat staat voor genade of lieflijkheid. De naam Anita wordt voornamelijk gebruikt als meisjesnaam. Hoewel de populariteit van deze voornaam in Nederland enigszins is afgenomen in de afgelopen decennia, komt de naam nog steeds regelmatig voor.

De naam Anita heeft internationaal ook bekendheid gekregen, mede door de Amerikaanse film "West Side Story" uit 1961, waarin een van de hoofdpersonages Anita heet. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan de verspreiding en populariteit van de naam in andere landen. In Nederland zijn er geen specifieke regionale verschillen in het gebruik van de naam Anita, het komt verspreid over het hele land voor.

Wat interessant is om te vermelden, is dat de naam Anita soms ook als tweede of derde naam wordt gegeven, in combinatie met andere voornamen. Dit kan te maken hebben met persoonlijke voorkeuren van ouders, of culturele invloeden. In het algemeen kan worden gesteld dat Anita een tijdloze voornaam is die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt, zij het in mindere mate dan vroeger.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Adita, Aeita, Afita, Agita, Ajita, Akita, Alita, Amita, Anata, Aneta, Anica, Anida, Anifa, Aniga, Anija, Anika, Anila, Anima, Anina, Anipa, Aniqa, Anira, Anisa, Anite, Anith, Anito, Aniva, Aniwa, Anixa, Aniya, Aniza, Anuta, Anyta, Arita, Asita, Avita, Awita, Axita, Ayita, Azita, Enita, Inita, Onita, Unita

Zie ook