De voornaam Cian

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Cian is een voornaam die oorspronkelijk uit Ierland komt. Het is afgeleid van het Ierse woord "cian", wat "oude" of "eeuwenoud" betekent. Deze voornaam wordt in Nederland niet heel vaak gebruikt, maar heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als aan meisjes kan worden gegeven.

De naam Cian heeft historische betekenis in Ierland, waar het traditioneel werd geassocieerd met mythologische helden uit de oudheid. Het kan ook worden gezien als een eerbetoon aan de Ierse afkomst, vooral bij ouders die een sterke band hebben met de Ierse cultuur. Daarnaast heeft Cian een krachtige en melodische klank, waardoor het aantrekkelijk kan zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel uniek als charmant is. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van Cian waarschijnlijk beïnvloed wordt door de toenemende interesse in Keltische namen en culturele diversiteit.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Cían, Cián

Met een lettertje anders heb je: Aian, Bian, Caan, Cean, Chan, Ciam, Ciao, Ciar, Cien, Cijn, Cinn, Cion, Clan, Coan, Cran, Cuan, Cwan, Cyan, Dian, Fian, Gian, Hian, Iian, Jian, Kian, Lian, Mian, Nian, Pian, Qian, Rian, Sian, Tian, Vian, Wian, Xian, Yian, Zian, jian, lian, xian

Zie ook