De voornaam Jian

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Jian" is van Chinese oorsprong en wordt zowel door jongens als meisjes gebruikt. Het is een korte en krachtige naam die vaak gekozen wordt vanwege de mooie betekenis. In het Chinees betekent "Jian" namelijk "gezond" of "sterk". Deze betekenis sluit goed aan bij de wens van veel ouders om hun kind een sterke start in het leven te geven. Omdat de naam "Jian" ook buiten China steeds meer bekendheid krijgt, wordt het steeds vaker gekozen door niet-Chinese ouders die geïnspireerd zijn door de exotische klank en de positieve betekenis van de naam.

Hoewel "Jian" een relatief nieuwe naam is in Nederland, heeft het toch een stijgende populariteit gekend. Sinds het begin van de 21e eeuw is het aantal kinderen met deze naam gestaag toegenomen. Dit kan te maken hebben met de groeiende interesse in de Chinese cultuur en de globalisering van namen. Ook kan de populariteit te danken zijn aan bekende personen met de naam "Jian" in verschillende gebieden, zoals de sport of entertainmentwereld. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam nog steeds niet tot de meest populaire namen behoort en dat het vooral voorkomt in specifieke gemeenschappen of families die affiniteit hebben met de Chinese cultuur.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Jiàn, Jían, jian

Met een lettertje anders heb je: Aian, Bian, Cian, Dian, Fian, Gian, Hian, Iian, Jaan, Jcan, Jean, Jhan, Jiah, Jiam, Jiao, Jiar, Jias, Jien, Jiin, Jijn, Jinn, Jion, Jirn, Jiun, Jjan, Jnan, Joan, Juan, Jwan, Jyan, Kian, Lian, Mian, Nian, Pian, Qian, Rian, Sian, Tian, Vian, Wian, Xian, Yian, Zian, jian, lian, xian

Zie ook